Index Vakbarát Hírportál

Négyet rúgott a Debrecen a Vasasnak

2017. augusztus 18., péntek 21:47

Megszerezte első győzelmét a labdarúgó OTP Bank Liga idei kiírásban a Debreceni VSC. A hajdúsági együttes 4-1-re nyert a vendég Vasas ellen. Tőzsér Dániel kétszer is betalált, rajta kívül még Mengolo illetve Varga K. volt eredményes a házigazdák közül. A szépítő találatot Szivacski szerezte a 66. percben.

A találkozó első huszonöt perce eseménytelenül telt, majd a folytatásban a DVSC szűk húsz perc alatt négyszer is bevette a Vasas kapuját. A vendégek védelme nem találta a hazaiak játékának ellenszerét, így a debreceniek még újabb gólokat is szerezhettek volna az első félidőben, olvasható az MTI összefoglalójában.

A szünetben a Vasas vezetőedzője, Michael Oenning kihasználta mindhárom cserelehetőségét, ám ettől sem lett sokkal jobb a piros-kékek játéka, így a második félidőben csupán a szépítésre futotta a fővárosiak erejéből, ráadásul Murka Benedek sérülése miatt az utolsó 25 percet tíz emberrel játszották le. Az ekkor már sokkal mérsékeltebb teljesítményt nyújtó DVSC ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

OTP Bank Liga, 6. forduló:

Debreceni VSC-Vasas 4-1 (4-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3634 néző, v.: Iványi

gólszerzők: Tőzsér (27., 43., előbbit 11-esből), Mengolo (30.), Varga K. (36.), illetve Szivacski (66.)    

sárga lap: Szivacski (70.) 

Rovatok