Index Vakbarát Hírportál

Akkora botrány tört ki az Everton góljánál, hogy félbe kellett szakítani a meccset

2017. augusztus 18., péntek 09:08

Az Everton csütörtök este a Hajduk Split csapatát fogadta az Európa-liga selejtezőjében. A horvát csapatot jelentős létszámú szurkolótábor kísérte el Angliába, ami már napközben is okozott némi fennakadást, de inkább a viccesebb fajtából, ezen a felvételen például az látható, amint egy rendőr azt magyarázza a gyülekező ultráknak, hogy legyen szívesek kisebb csoportokra oszolni, mert a város tömegközlekedési hálózata nem fog tudni megbirkózni egy ekkora csoporttal.

A stadionban aztán már kevésbé volt kedélyes a spliti szurkolók hangulata, a rendfenntartókról már nem is beszélve. Amikor ugyanis a 30. percben az Everton megszerezte a vezetést, a Hajduk ultrái úgy döntöttek, hogy átnéznék a hazai szurkolókhoz egy kis vendégségbe. Szerencsére amint beugráltak a pályára, meglehetős létszámú segítség érkezett a biztonságiakhoz, így sikerült nagyjából a helyükön tartani a horvátokat. A bírónak viszont így is félbe kellett szakítani a meccset arra az időre, amíg visszaterelték a szektorukon belülre a vendégszurkolókat.

Az ultráknak így a maradt a dobálózás, repkedtek a különböző tárgyak, egy-egy felszaggatott szék, illetve egy kukának látszó szürke doboz is, de nagyobb baj szerencsére nem történt. A horvátokat vélhetően megbüntetik majd az esetért, de ehhez már valószínűleg hozzászoktak, általában ez a vége, ha Európában járnak.

A meccs vége 2-0 lett ez Evertonnak.

Rovatok