Index Vakbarát Hírportál

Griezmann két butasággal fél perc alatt kiállíttatta magát

2017. augusztus 20., vasárnap 12:11

Az Atlético Madrid nagyot mentett a spanyol bajnokság első fordulójában, tíz emberrel, az utolsó 12 percben dolgozott le kétgólos hátrányt a Girona ellen. A műesést bemutató majd a bírónak beszóló Antoine Griezmann is nehéz helyzetbe hozta csapatát.

A Girona két gólja gyorsan követte egymást, Stuani a 22. és a 25. percben is az Atlético kapujába fejelt. A spanyol első osztályban történet során először játszó csapat tartotta az előnyét, és úgy tűnt, nem lehet kérdés a győzelme Griezmann kiszállása után.

A francia csatár a 66. percben robbant rá egy megcsúsztatott labdára a 16-osnál, Iraioz kapus azonban jobb helyzetben volt, lecsapott a passzra. Griezmann felugrott, de nem a kapust akarta óvni, egy kicsit beleakasztotta a lábát, hátha tizenegyest kap buktatásért. A játékvezető nem vette be a trükköt, Griezmann kapott sárgát műesésért. Két másodperccel később már a piros lapot is felmutatták neki, mert Griezmann elég keményen beszólt a bírónak.

Az ügynek lehet még folytatása, hasonló beszólásért korábban kétmeccses eltiltásokat szabtak ki a spanyol ligában. Griezmann eddig nem volt különösen balhés játékos, 253 spanyol bajnokit játszott le első kiállításáig.

Az Atléticót nem törte meg az emberhátrány, a 78. percben Correa szépített, majd a 85. percben Giménez egyenlített. A ráadás percekben ugyan a Gironának meccslabdája volt, de Oblak kapus bravúrral védte Kayode fejesét.

  La Liga, 1. forduló:

Rovatok