Index Vakbarát Hírportál

Sokgólos meccsen búcsúztatta Szalai csapatát a Liverpool

2017. augusztus 23., szerda 22:44

Az angol csapat 4-2-re verte a BL-csoportkörért vívott rájtászásban a Hoffenheimet, és ezzel 6-3-as összesítéssel jutott tovább.

A Liverpool idegenben 2-1-re verte a német csapatot, de az Anfield Roadon rendezett visszavágón sem bízott semmit a véletlenre,  Jürgen Klopp csapata rögtön az első perctől nekiesett a Hoffenheimnek. 

Alig telt el húsz perc a meccsből, és az elképesztő tempóban és energiával játszó Vörösök már három-nullra vezettek, Emre Can duplájával és Mohamed Salah góljával.

A valósággal földbe gyalult Hoffenheim azonban meglepetésre szépített Uth révén, de a Liverpool továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben, főleg, miután Firmino a második félidőben a negyedik gólt is megszerezte.

Ekkor már érezhetően visszavettek a hazaiak, míg az egyre többet támadó vendégek pályára küldték Szalai Ádámot is. A Hoffenheim egyik támadása végül góllal is végződött, Sandro Wagner állította be a végeredményt. A Liverpool továbbjutása a két meccs alapján nem kérdés, hogy megérdemelt, a Hoffenheim pedig az Európa Ligában folytathatja.

A további eredmények a szerdai BL-rájátszás-körből:

CSZKA Moszkva - Young Boys 2-0 (összesítésben 3-0)

FC København - Qarabag 2-1 (összesítésben 2-2, idegenben lőtt góllal a Qarabag jutott tovább)

Steaua - Sporting 1-5 (összesítésben 1-5)

Slavia Praha - Apoel Nicosia 0-0 (összesítésben 0-2)

Rovatok