Index Vakbarát Hírportál

Mi a balotellizmus, ha nem ez?

2017. augusztus 23., szerda 10:56

Nem jutott be a Nice a Bajnokok Ligájába, mert az utolsó selejtezőkör visszavágóján is simán legyőzte a Napoli 2-0-ra, az olaszok 4-0-ás összesítéssel kerültek a sorozatba.

A nizzai meccsen remek volt a közönség, ezt dicsérte is Lucien Favre, a franciák edzője, Mario Balotelliről viszont azt mondta, negatív volt a produkciója, és már sokkal hamarabb le kellett volna cserélnie. A 78. percben tette meg ezt, a nézők kifütyülték az olaszt.

Valóban pocsékul játszott, mentsége, hogy sérülésből jött vissza, egy hete az első meccset ki is hagyta. Azt viszont sosem magyarázná ki, hogy mit keresett az oldalvonalon kívül, amikor a Napoli berúgta az első gólját.

Klasszikus Balotelli: a bíró leküldte, mert karkötő volt rajta, ékszerfélékben pedig nem lehet játszani. Szigorúan veszik, még az olyan kis szövetfélékben sem, amilyeneket Balotelli hord. Épp a csuklójával bíbelődtek a mindenesek, amikor Callejon megszerezte a vezetést a Napolinak a 48. percben. Az élőképen be is vágták Balotellit, amint a negyedik bíróval veszekszik, miközben Callejonék ünnepelnek.

Oké, nem neki kellett volna megfognia a támadást, esélye se lett volna, a jobbhátvéd, Souquet elpasszolta a labdát, a másik szélsőhátvéd, Jallet meg kábé annyira volt a gólszerzőtől, akit le kellett volna fognia, mint Balotelli.

De hát akkor is, ki mással történne ilyen?

Rovatok