Index Vakbarát Hírportál

785 milliót érhet a Vidinek a továbbjutás

2017. augusztus 24., csütörtök 13:07

Este 8-kor az Európa Liga főtáblájáért játszik a Videoton, amely 2012 után lehet ott újra a csoportkörben. Ehhez verniük kellene a szerb bajnok Partizant a belgrádi 0-0 után, egy újabb 0-0-s döntetlen ugyanis csak hosszabbítást, bármilyen más döntetlen pedig kiesést jelentene.

Jó jel a Videotonnak, hogy a selejtezőkre 2009-ben bevezetett rájátszás óta 16-ból 11-szer jutott a főtáblára az a csapat, amely idegenben 0-0-t játszott, de az némileg aggasztó lehet, hogy az idei szezonban hat hazai meccséből csak hármon ért el olyan eredményt a magyar csapat, ami most továbbjutást érhet, pedig otthon még veretlenek idén. A 11 ilyen továbbjutó egyike pont a Videoton volt 2012-ben, akkor két 0-0-s döntetlen után, 4-2-re megnyert büntetőpárbaj után ejtették ki a török Trabzonsport.

Aggodalomra adott okot múlt csütörtökön, hogy három Videoton-játékost is sérülés miatt kellett lecserélni, az idényben hét gólnál járó Marko Scepovic például beinjekciózva játszott bordasérülése miatt – a szerb mellett még Henty és Hazdic is sérülten távozott, de a visszavágón mindhárman bevetésre készek, Kovács István és Vinícius Paulo viszont biztosan nem játszhatnak a visszavágón sem.

A mérkőzés előtt a Vidi csapatkapitánya, Juhász Roland azt mondta, otthon bátrabb támadójátékot mutat majd az együttes, a vezetőedző Marko Nikolic viszont egyszerűbben fogalmazta meg a célt:

Az ilyen találkozókra mondják azt, hogy nem játszani kell, hanem győzni!

Vagyis nem ígér szép játékot, mert egyértelműen csak a továbbjutás lehet a cél. A szerb szakember kiemelte azt is, hogy már négy mérkőzés óta nem kaptak gólt, ráadásul az ellenfeleik komoly helyzetet sem tudtak kidolgozni. A hosszabbításra előre nem gondolt, külön nem gyakoroltatta a tizenegyeseket, de a fejében már összeállt, kikkel rúgatná azokat, ha 120 perc után szükség lenne rá.

A Videoton az eddig túlélt három selejtezőkörrel már keresett 675 ezer eurót (215+225+235 ezer leosztásban), vagyis kicsivel több, mint 200 millió forintot, ami mellé a főtáblára jutással még 785 milliót szerezhetnének. Ezután minden győzelem 360, minden döntetlen még 120 ezer eurót érne.

A mérkőzés este 8-kor, telt ház előtt kezdődik Felcsúton.

Rovatok