Index Vakbarát Hírportál

Nyerhető csoportba került Dárdai Herthája az EL-ben

2017. augusztus 25., péntek 14:33

A J-csoportba került a Hertha BSC, ahol a spanyol Athletic Bilbaóval, az ukrán FC Zorja Luhanszkkal és a svéd Östersunds FK-val küzdhet meg a csoport elsőségért. Dárdai Pál Hertháján kívül további négy magyar érdekeltségű csapat jutott be az Európa Liga csoportkörébe. 

Dárdai Pál és a Hertha alapból a csoportkörbe kvalifikálta magát a Bundesligában elért 6. helyének hála. A Zorja Luhanszk harmadik lett az ukrán bajnokságban, így a német csapathoz hasonlóan rögtön a csoportkörbe került. A Bilbao 7. lett a La Ligában, ezért előbb a román Dinamo Bukarestet, majd pedig a görög Panathinaikoszt kellett legyőzniük. A legnehezebb dolga a Östersundsnek volt, ugyanis a török Galatasarayt, a luxemburgi Folát, illetve a görög  PAÓK-ot is le kellett nyomniuk a csoportkörért. 

Szalai Ádám és a Hoffenheim a C-csoportba került, ahol a Braga (portugál), a Ludogorets (bolgár) és a İstanbul Başakşehir (török) lesz az ellenfél. Korhut Mihály és a Hapoel Beer-Seva a Plzennel (cseh), a FCSB-vel (román) és a Luganóval (svájci) együtt a G-csoportba, Kleinheisler László és az Asztana pedig a Villarreallal (spanyol), M. Tel-Avivvel (izraeli) és a Slavia Prahával (cseh) az A-csoportban vitézkedik. 

A legjobb koefficienssel bíró, első kalapos Dinamo Kijev – benne Kádár Tamással – a Young Boysszal (svájci), a Partizannal (szerb) és a Skönderbeu-val (albán) együtt a B-csoportba került.

A csoportkör szeptember 14-től december 7-ig tart, az első két-két helyezett jut a legjobb 32 közé, ahol csatlakoznak hozzájuk a Bajnokok Ligája csoportharmadikjai. A sorozat fináléját 2018. május 16-án lesz Lyonban.

Rovatok