Index Vakbarát Hírportál

A rekordok meccsét játssza a Liverpool és az Arsenal

2017. augusztus 27., vasárnap 08:24

A vasárnap meccse a Liverpool-Arsenal rangadó lesz az angol bajnokságban. Nem csak azért mert a top 4 két csapata közül kettő (az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool és a Manchester United) találkozik, más szempontból is különleges lesz ez a párharc. A Premier League történetében sosem dőlt el többször az utolsó percekben annyi meccs, mint a Pool-Arsenal találkozókon.

A The Telegraph összesítése alapján eddig 17 olyan Liverpool-Arsenal meccs volt a PL 1992 óta íródó történetében, amely az utolsó percekben dőlt el. Jellemző, hogy mennyire kiélezett a két csapat eddigi meccsei, hogy ebben a rangsorban öttel előzik a második helyen álló meccseket, és érdekes, hogy mind a kettőben az Arsenal volt az egyik résztvevő.

Tizenkét olyan találkozó volt, amikor az utolsó, azaz a 90. percben vagy utána dőlt el az Arsenal-Aston Villa, vagy az Arsenal-Leicester.

Érdemes felidézni az első PL-ben lejátszott Liverpool-Arsenal meccset is. A londoni csapat 1992. augusztus 23-án nyerni tudott az Anfield Roadon, Limpar és Wright góljaival 2-0-ra. A Pool ebben a szezonban úgy kezdte az idényt, hogy az első tíz meccséből csak kettőt nyert meg, így is a 6. lett a bajnokság végén, míg az Arsenal csak a 10. helyen zárt.

Még egy fontos tényt meg kell említeni a meccs kapcsán. 23 évvel ezelőtt, 1994. augusztus 28-án találkozott egymással a két csapat az Anfileden. Robbie Fowler, aki közel egy évvel a meccs előtt, 17 évesen, az iskolát otthagyva írta alá első pofi szerződését a Poollal, mesterhármast vágott az Arsenalnak. Nem is akárhogy. Minden idők leggyorsabb Premier League-tripláját rúgta, négy perc 33 másodperc alatt lett hős.

Fowler alig egy évvel ezen emlékezetes meccs előtt a Liverpool történetének negyedik játékosa lett azzal, hogy a Fulham elleni kupameccsen öt gólt szerzett.

A két csapat amúgy eddig 222 tétmecset játszott eddig egymással. A Pool áll jobban, hiszen 85-ször nyert, szemben az Arsenal 78 sikerével. Elég sokszor, 59-szer lett döntetlen a meccs végeredménye. A tavalyi bajnokságban Londonban (4-3) és Liverpoolban (3-1) is nyert a Pool. Az Arsenal legutóbb 2015. augusztusában tudott nyerni, Liverpoolban pedig már öt éve.

Rovatok