Index Vakbarát Hírportál

Még Giggs is elismerte, ezért piros járt volna

2017. szeptember 5., kedd 09:05

Anglia elég nehezen, 2-1-re győzte le Szlovákiát a hétfői futball-vb-selejtezőn. A szlovákok vezettek 1-0-ra, onnan fordított Anglia. A győztes gólt Marcus Rashford a második félidő 15. percében szerezte, de a meccs egész másképp is alakulhatott volna.

Még az első félidő vége előtt történt, hogy Kyle Walker, a nyáron a Tottenhamtől a Manchester Citybe szerződő védő, utolsó emberként rúgta el Vladimir Weiss lábát. A nyilvánvaló szabálytalanság és kiállítás helyett a francia Clément Turpin játékvezető nagyvonalúan továbbot intett.

A meccs után a stúdióban Ryan Giggs, a Manchester United korábbi játékosa elmondta: az angolok egy jogos kiállítást úsztak meg. Gary Cahill hibája után Weiss egyedül törhetett a kapura, és az előtte elfutó Walker egész egyszerűn elsodorta az egyik lábát, labdát nem talált.

A stúdióban tartózkodó másik vendég, a korábbi Arsenal-játékos Lee Dixon még hozzátette, szerinte Walker már a szlovák gólnál is hibázott, amikor feleslegesen lépett ki a gólpasszt adó Adam Nemecre. Az angolok végül két szép góllal megfordították a meccset, így már 5 ponttal előzik az F csoportban a második szlovákokat. A hátralévő két meccsükön a szlovénokkal otthon, a litvánokkal idegenben játszanak – szinte biztos, hogy kijutnak Oroszországba.

Rovatok