Index Vakbarát Hírportál

Simeone egy embert tudott hozni, azt is elvennék

2017. szeptember 12., kedd 09:55

Nincs szerencséje az Atlético Madridnak: május végén a Nemzetközi Sportdöntőbíróság helyben hagyta a regisztrálási tilalmat, így a klub januárig nem nevezhet be új futballistát sem a spanyol bajnokságba, sem a BL-be. Egyetlen futballista játékjogát sikerült lekötni, akit a téli szünetig kölcsönadtak a Las Palmasnak, de könnyen lehet, hogy a 28 éves spanyol válogatott, Vitolo sem lesz az Atlético futballistája.

Korábbi klubja, a Sevilla ugyanis hétfő este adott ki egy közleményt, amelyben jelzik, bíróság előtt fogják megtámadni a szerződést.

Az igazgatóság megvizsgálta Vitolo átigazolásának körülményeit, és arra jutottak, hogy az összes érintett felet beperelik. A sevillai klubtanács szerint a játékos úgy írt alá az Atléticóhoz, és került Las Palmasra kölcsönbe, hogy a megállapodás előtt egy órával még a Sevillával írt alá hosszabbítást.

A Sevillánál úgy érzik, elegendő jogi érveket tudnak a bíróságon felmutatni ahhoz, hogy érvényesítsék akaratukat, azaz Vitolo még mindig a Sevilla játékosa kell, hogy legyen.

A középpályás első meccsét már le is játszotta a Las Palmasban, a Valencia ellen, még az első fordulóban lépett pályára. A másodikban az Atlético ellen - valószínűleg a két partner klub megegyezésének megfelelően - nem játszott, az viszont már nem biztató, hogy a Las Palmas hétfő este sem küldte pályára, amikor Malagában nyertek 3-1-re. Hivatalosan sérült, a térdével van baj, de a Las Palmas nem közölte, mennyit kell kihagynia.

Az ügyben hamarosan várható döntés, nem kizárt, hogy Diego Simeone Atletico-edző nem fogja tudni pályára küldeni januártól, ahogy tervezte.

Rovatok