Index Vakbarát Hírportál

A Sevilla-edző képtelen logikával igazolja mocskos trükkjét

2017. szeptember 14., csütörtök 11:04

A Liverpool–Sevilla 2-2-vel végződő Bajnokok Ligája-meccsen a játékvezető a lelátóra küldte a spanyolok edzőjét, Eduardo Berizzót, mert az kétszer eldobta a labdát a liverpooliak elől, amikor azok bedobni akartak. Berizzo bizarr logikája szerint másodjára éppen az ellenfélnek tett gesztust.

„Ez két különböző akció volt. Az első félidőben mi vezettünk, a Liverpool kontrázott, és akkor olyat tettem, ami nem volt helyes. Eldobtam a labdát, időt próbáltam nyerni, megállítani a Liverpoolt. Rájöttem, hogy ez hiba volt. Habár a második félidőben hasonló dolog történt, hátrányban voltunk, és úgy döntöttem, hogy újra eldobom a labdát, ezzel helyrehozva azt, amit az első félidőben tettem. Ez sportszerű dolog volt. Ugyanaz az akció, de más kontextusban. Mindkettőt értelmezheted sportszerűtlennek, de én csak feledtetni próbáltam a hibámat" – nyilatkozta a Sevilla edzője.

Ha megpróbáljuk megfejteni Berizzo logikáját, csak arra juthatunk, hogy a második labdaeldobásnál a Liverpoolnak húzta az időt.

Elmondta, hogy a Liverpool-menedzser, Jürgen Klopp meg is értette mit akart, de a játékvezető nem.

Klopp sem feltétlenül foghatta fel mi volt a szándéka, mert később éppen a Liverpool-edzőt vádolta meg a Sevilla, hogy kiállíttatta Berizzót. Emiatt elég heves vita alakult ki a két kispad között.

Rovatok