Index Vakbarát Hírportál

Vertonghen kiverte Götze néhány fogát

2017. szeptember 14., csütörtök 16:02 | aznap frissítve

A Tottenham 3-1 arányban verte a Dortmundot a Bajnokok Ligájának szerdai játéknapján, a vereség valószínűleg Mario Götzének fájt a legjobban. A német támadó ugyanis nem csak csapata elhullajtott pontjai miatt szomorkodhatott, de néhány fogát is elveszítette.

A sérülésekkel végtelenül balszerencsés játékost – aki nemrég tért vissza régóta tartó betegségből –, a belga Vertonghen intézte el egy alkarossal.

Götze a meccs utolsó percében kapta az első látásra nem is különösebben nagynak tűnő ütést. Sokan kétségbe is vonták az eset súlyosságát, azzal vádolva a németet, hogy csak rájátszott, hogy megtévessze a játékvezetőt, és kiharcolja a belga kiállítását.

Csakhogy a látszat ezúttal alaposan csalt. A meccs után Peter Bosz, a Dortmund edzője elég egyértelművé tette, hogy szó sem volt szimulálásról.

"Gondjai vannak a fogaival, el kell mennie egy fogorvoshoz" – nyilatkozta a Dortmund edzője, majd így folytatta:

Nem néz ki valami jól a dolog, nincs minden foga a helyén. A beszéd is nehezére esik.

Később a pályát vérző szájjal elhagyó Götze is jelentkezett az eset kapcsán a Twitteren: szerinte semmi olyan sérülés nem történt, amit ne lehetne helyrehozni, viszont a Londonban hagyott pontokat nagyon sajnálta. 

Kisebb zavart okozott még, hogy a tévében úgy tűnt, a bíró kapásból pirossal küldte le Vertonghent a pályáról, ami a sérülés ismeretében nem volna meglepő, ám valójában csak a második sárga villant, ahogy arról később tájékoztatott az UEFA.   

Rovatok