Index Vakbarát Hírportál

Serie A-meccs, amin 3 híres klasszis fia is játszott

2017. szeptember 16., szombat 20:27

Közepesnél kissé kevésbé érdekes meccs a Fiorentina-Bologna, a vendégeknél Nagy Ádám sem kezdett, sőt, egy percet sem játszott. Ha viszont megnézzük a két kezdőfelállást, három régi nagy nevet is találunk:

Az előbbi két volt világklasszis fia a Fiorentinában, utóbbié - bár ő világklasszis azért nem volt - a Bolognában kapott helyet.

Diego Simeone jelenleg az Atletico Madrid edzője, játszott a Lazióban, az Interben és persze az Atletiben, nem kell bemutatni. Most legidősebb fián, Giovanni Simeonén volt a sor: a 22 éves végig pályán volt a Fiorentinában, ahová a nyáron került a Genoából.

Bár lecserélték, de jobban szerepelt nála Federico Chiesa. Az ő apja Enrico Chiesa, a Sampdoria, a Parma, a Fiorentina, a Lazio és a Siena volt csatára, aki több mint 100 gólt rúgott a Serie A-ban 1992 és 2008 között, és 22-szeres válogatott is.

19 éves fia most az első gólt lőtte, nem is akármilyet:

A Bolognában a 23 éves Federico Di Francesco volt a futballistafiú, a név a Romából lehet ismerős, és nem csak azért, mert Eusebio Di Francesco most a rómaiak vezetőedzője. Az idősebb Di Francesco remek középpályás volt a 90-es években, 101 Serie A-meccse van a Romával, és 12-szeres válogatott is.

És ha már nevek: a Fiorentinában az utolsó negyedórára becserélték a klasszikus nevű brazil középhátvédet, Vitor Hugót.

A meccs végül 2-1 lett a Fiorentinának, Palacio egyenlítése után Pezzella fejelte a győztes gólt.

Rovatok