Index Vakbarát Hírportál

Alakul az összhang Párizsban

2017. szeptember 18., hétfő 19:21

Az új PSG hatból hatot nyert a bajnokságban, múlt héten gurított egy ötöst a Celticnek a BL-ben, Glasgow-ban, Neymar és Mbappé tökéletesen épült be. Vasárnap este, a Lyon elleni 2-0-ás győzelemnél viszont előjöttek a súrlódások, ugyanis

Neymar bejelentkezett a pontrúgásokra.

A brazil első meccsein már furcsa volt, hogy nem hogy a tizenegyeseket, de a szabadrúgásokat sem kérte el Cavanitól, aki pedig magától nem adta. Az előző szezonban - miután elment Ibrahimovic -, az uruguayi örökölte az előjogot, és a nyáron 222 millió euróért érkezett Neymar eddig ezt meg is hagyta neki.

A Lyon ellen viszont elvett tőle egy szabadrúgást. Cinkostárs kellett hozzá, a labdát a fault után Neymar legjobb haverja, Dani Alves szedte össze, és dugdosta Cavani elől, aki el akarta venni, de a jobbhátvéd csak Neymarnak adta át.

Később büntetőhöz jutottak, Cavani ekkor már résen volt, ő rakta le a labdát a pontra. Neymar még másodpercekkel a rúgás előtt is ott lábatlankodott mellette, Cavani elhajtotta. Ő rúgta el, a kapus meg - szenzációsan - védte, a lécre tolta.

A csapat szempontjából Cavani nem rossz választás, 2013, azaz mióta a PSG-be igazolt,

18 büntetőt végzett el a csapatban, és csak hármat hagyott ki,

a mostanival együtt. Korábban bő egy éve, egy 9-0-ra nyert meccsen, és most májusban hibázott, amikor 5-0-ra győztek. 

Neymar a Barcelonában nem jeleskedett büntetőrúgásban,

12-ből hatot rontott.

Unai Emery edző azt mondta a meccs után, a két játékosra bízza, hogy megbeszéljék, mikor ki rúgja, ő azt szeretné, ha felváltva lőnék. De ha nem tudnak megállapodni, akkor majd ő dönt.

Meglátjuk, hogy Cavani a következő alkalommal megtarthatja-e a labdát. Szombaton Montpellier-be mennek.

Rovatok