Index Vakbarát Hírportál

Egymillió jegyigénylés futott be a 2018-as futball-vb-re

2017. szeptember 19., kedd 13:06

Öt nap alatt közel egymillió jegyigénylés futott be a jövő évi, oroszországi futball-világbajnokság mérkőzéseire, közülük 60 ezer a nyitómeccsre, 83 ezer pedig a döntőre a FIFA szerint. Elégedettek az érdeklődéssel, és ha minden jól alakul, akkor vb egésze alatt telt házas stadionokban rendezik a meccseket. 

A belépők árusítását csütörtökön hirdették meg, és nemcsak az amúgy a jegyekért kevesebbet fizető orosz szurkolókat mozgatta meg a lehetőség, hanem a külföldi érdeklődés is várakozáson felülinek bizonyult az eddig eltelt napokban. Az igénylők egyötöde külföldi, és a legtöbben Argentínából, Kínából, Mexikóból és az Egyesült Államokból akarják látni a helyszínen az oroszországi vb mérkőzéseit. A belépőket két ütemben értékesíti a nemzetközi szövetség,

A FIFA külön jegyárat határozott meg az orosz, illetve a külföldi szurkolók számára: a hazaiak a csoportmeccsekre legkevesebb 1280 rubelért (5700 forint), míg a máshonnan érkezők 105 dollárért (27 ezer forint) válthatnak jegyet. A döntőre 7040 rubel (31 500 forint), illetve 455 dollár (117 ezer forint) a legolcsóbb belépő. (MTI)

    

Rovatok