Index Vakbarát Hírportál

Németh: Nincs mit szépíteni, hülyeséget csináltam

2017. szeptember 19., kedd 08:52

A hétvégén piros lappal küldték le Németh Krisztiánt amerikai csapata, a New England Revolution meccséről: egy könyökös miatt állították ki a mérkőzés 11. percében, úgyhogy csapata nyolcvan percet emberhátrányban húzott le emiatt. 

Németh most a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a történtekről. "Nincs mit szépíteni: hülyeséget csináltam, vállalnom kell a következményeit. Arra emlékszem, hogy a bedobásnál a labdát vártam, amikor éreztem, az ellenfél testtel kissé meglök. Nem akartam ütni, csak el akartam tolni magamtól a védőt, de túlságosan látványos lett a mozdulat. Annyira biztosan nem találtam el, mint ahogy ő eljátszotta, de ez a szabálytalanság tényét nem befolyásolja. Ütni nem volt szándékomban, sérülést sem okoztam, de azonnal tudtam, nagyot hibáztam.”

Áldozata az a Graham Zusi volt, akivel állítása szerint jó viszonyban vannak, mert korábban a Kansasben együtt játszottak. A játékvezető egyébként videóbíró segítségével nézte újra az esetet, és hozta meg az ítéletet. "Egy szót sem szóltam, amikor megkaptam a piros lapot, tudtam, hogy butaságot követtem el, és nem tudok ezen változtatni. Tanulni akarok belőle. Ez a videobírós szisztéma új az MLS-ben, úgy néz ki, ehhez is hozzá kell szoknunk.”

Rovatok