Index Vakbarát Hírportál

Egy csapatnyi realos az Év Csapata szavazáson

2017. szeptember 20., szerda 14:10

A FIFA profi játékos szervezete, a FIFPro 25 ezer hivatásos játékost szavaztatott meg arról, hogy döntse el kik kerüljenek be az év csapatába. Egy kapusra, négy védőre, 3-3 középpályásra és csatárra lehetett szavazni, az első körben a legjobb 55 futballistát nevezték meg. Október 23-án rendezendő ünnepségen hirdetik majd ki az év legjobb tizenegyét.

Ezúttal változott egy fontos szabály is, a szavazás formáját változtatták meg. Korábban egy naptári évre lehetett szavazni, mostantól viszont az augusztustól júniusig terjedő időszakban nyújtott teljesítményeket kellett figyelembe venni. A FIFPro 2005-ben alapította a díjat, 2009 óta hívják FIFA FIFPro World 11-en

Idén rekord született azzal, hogy 13 Real Madrid-futballista került az 55 közé. Közülük csak egy, a Besiktasba igazoló Pepe nincs már a madridiak keretében. Az 55 listán kilenc olyan futballista van, aki először került fel a listára: Jan Oblak, Samuel Umtiti, Antonio Valencia, Casemiro, Philippe Coutinho, Nemanja Matic, Harry Kane, Romelo Lukaku és Kylian Mbappé.

Tizenketten maradtak le a tavalyi listáról, többek között Kevin De Bruyne, Ivan Raktitic, David Silva, Sergio Agüero, Thomas Müller, vagy James Vardy.

Csak Gianluigi Buffon és Cristiano Ronaldo két játékos, aki a 2004-2005-ös indulás óta mindig bekerült a legjobb 55-be. Idén egyetlen afrikai, vagy ázsiai játékos sem kapott meghívót.

Kapusok

Hátvédek

Középpályások

Csatárok

Rovatok