Index Vakbarát Hírportál

A ManCity elsöpörte a Crystal Palace-t

2017. szeptember 23., szombat 18:56

A Manchester City a padlóra küldte a Premier League hatodik fordulójában az utolsó helyen álló és a bajnokságban eddig egyetlen gólt sem szerző Crystal Palace-t. Pep Guardiola csapata 5-0-ra győzött. 

A ManCity az első félidő hajrájában szerezte első gólját, aztán felpörgött, és a második félidőben négyet szerzett. Raheem Sterling nyolc perc alatt duplázott, először egy kontra végén kapott remek passzt Sanétől, majd Agüero beadására érkezett jó ütemben az 59. percben. 

A 79. percben Agüero szerzett egy nagyon könnyű gólt, minden védője otthagyta, ő meg csak várt, és úgy fejelhetett kapuba, hogy még csak fel sem kellett ugrania az ötösről Sané beadására. A 88. percben aztán Delph bombázta ki a felső sarkot 18-ról egy technikás lövéssel.

A ManCity öt győzelemmel és egy döntetlennel vezeti a bajnokságot, de csak jobb gólkülönbséggel, mert a Manchester United is 16 ponttal áll. A José Mourinho csapata szombaton csak 1-0-ra nyert. A gólszerző Romelu Lukaku rekordot állított be, hat PL-meccs után hat találattal áll, erre korábban csak Louis Sahá volt képes.

Most viszont már hárman vannak, mert a szezonban már Alváro Morata is hatgólós, a Chelsea játékosa szombaton a Stoke City ellen szerzett mesterhármast, csapata pedig 4-0-ra győzött. A tavalyi bajnok Chelsea jelenleg a harmadik, három pont a hátránya. 

A Leicester és a Liverpool kedden még a Ligakupában játszott egymással, szombaton pedig bajnokin újráztak. A kupában még a Leicester nyert 2-0-ra, de most még vezetni sem tudott. Az első félidő közepéig a Liverpool elment 2-0-ra, Salah és Coutinho góljaival, a szünet előtt még Okazaki begyötört közelről egy csúsztatást, de a második félidő közepén megint a Liverpool ment kettővel, Henderson volt ezúttal a gólszerző. A Leicesterből egy perccel később Vardy talált be, de ő volt az is, aki kicsit később kihagyott egy 11-est. Így 3-2-re nyert a Liverpool.

Premier League, 6. forduló

Rovatok