Index Vakbarát Hírportál

Legutóbb Romario vagy Ronaldo alázott így a PSV mezében

2017. szeptember 24., vasárnap 19:48 | aznap frissítve

A PSV Eindhoven labdarúgócsapata bucira verte az Utrechtet a holland élvonal vasárnapi fordulójában. Az Eredivisie éllovasa a 40. percig csak 1-1-re állt a középmezőnyhöz tartozó hazaiak ellen, ám Lozano még a szünet előtt megszerezte a vendégek számára a vezetést, majd a második félidőben beindult a henger.

Különösen Jürgen Locadia volt elemében, a holland csatár – akinek a neve úgy hangzik, mintha egy német szereplő volna a Száz év magányból –, összesen négy gólt lőtt. Ám a legemlékezetesebb találatot mégsem ő jegyezte, hanem az ifjú, mindössze 19 éves Steven Bergwijn.

A szélső a 89. percben indult meg, bő harminc méterre az ellenfél kapujától kezdve szólójába. Előbb lenyűgöző eleganciával átszlalomozott négy emberen, majd egy olyan irányváltással etette meg a kapust, hogy az úgy elhasalt menten, mintha kirántották volna alóla a gyepszőnyeget.

Érdemes megnézni párszor, különösen azoknak, akik szeretik a régi klasszikusokat, például az eredeti Ronaldót vagy Romariót, akik mindketten a PSV mezében robbantak be a világfutballba (Bergwijn persze ettől még nagyon messze áll).

Semmi feleslegesen látványos labdazsonglőrködés, épp csak mindig arra tolja a labdát és arra fordul, amire nem számítanak.

Ezzel a góllal lett a vége 7-1 a PSV-nek, az eindhoveniek így továbbra is vezetik a bajnokságot, míg az Utrech a 9. helyen áll.  

Rovatok