Index Vakbarát Hírportál

Gerát megműtötték

2017. szeptember 27., szerda 22:29

Megműtötték a Ferencváros futballistáját, Gera Zoltánt, a visszatérését jövő év elejére valószínűsítik.

Az FTC honlapjának szerdai beszámolója szerint az operációt a világhírű finn Sakari Orava és Lasse Lempainen végezte a finnországi Turkuban. Előbbi pár hete a barcás Ousmane Dembélé operálta, korábban David Beckham, Marco Van Basten, Didier Deschamps és Pep Guardiola gyógyulásában is segített.

"Zolinak egy komplex combhajlító-izom sérülése volt, ami nem reagált jól a konzervatív kezelésre. Több MR-felvétel, valamint másodvélemény kikérése után döntöttünk úgy, hogy műtéti megoldásra van szükség" - mondta Pánics Gergely, a Fradi csapatorvosa.

A rehabilitáció körülbelül négy hónapot fog igénybe venni, így a 97-szeres válogatott Gera visszatérése a jövő év elején várható.

"Ez egy bonyolult sérülés, Magyarországon ritkán operálják, ezért olyan helyre vittük, ahol nagyobb tapasztalatuk van az orvosoknak ezen a téren. Hétfőn utaztunk ki, kedden volt a műtét, szerdán pedig már jöttünk is haza" - mesélte Pánics.

Gera legutóbb július 30-án lépett pályára a Fradiban. A 38 éves középpályás a Mezőkövesd elleni mérkőzés elején megsérült, és a 17. percben le kellett cserélni. Ez után megműtötték, de nem használt. (MTI/Index)

Rovatok