Index Vakbarát Hírportál

Hat mesterhármas kilenc hónap alatt

2017. szeptember 27., szerda 09:48

A Tottenham és Harry Kane idén nem bíz semmit a véletlenre. A tavalyi rosszul sikerült BL-csoportkör után – csak harmadikok lettek a Monaco és Leverkusen mögött – idén nagyon bekezdtek. Az első körben 3-1-re verték a Dortmundot, majd kedden idegenben 3-0-ra az APOEL-t.

Különösen jól kezdett Harry Kane is. A Spurs csatára az első meccsen két gólt rúgott, a másodikon egy klasszikus mesterhármast vágott. A korábbi BL-szezonokban, a nyitó két meccsen eddig csak Cristiano Ronaldo és Filippo Inzaghi rúgott öt gólt. Ronaldo 2015-ben, Inzaghi pedig 2002-ben.

Fantasztikus rekord az is Kane-től, hogy ebben a naptári évben, azaz kilenc hónap alatt már hatodik mesterhármasát szerezte a Tottenhamben, Gareth Bale után a második Spurs-futballista, aki triplázni tudott a BL-ben. 30 idei meccsén már a 34. gólnál jár.

Éppen emiatt is lesz különös az október 17-i, Real Madrid-Tottenham BL-meccs is. Bár tulajdonképpen Bale és Kane éppen elkerülte egymást. Kane Tottenham-nevelés, de a 2013/2014-es szezonig többnyire kölcsönben szerepelt, éppen akkor adták el Bale-t a Realnak. A 2011/2012-es szezonban, Európa Liga-meccseken szerepeltek egy csapatban.

Rovatok