Index Vakbarát Hírportál

Fair play díjat Sergio Ramosnak

2017. szeptember 27., szerda 16:15

3-1-re verte kedd este a Bajnokok Ligájában a Real Madrid Dortmundban a BVB-t, volt ugyan öt sárga a meccsen, de leginkább taktikai faultokért – vagy ilyenért –, durvaság szinte semmi, ritka sportszerű meccs volt.

Pláne ezen a szinte, még az M4-kommentátor Hajdú B. István is megjegyezte, ilyen fair mérkőzést keveset látott, és mennyire jó is ez. A csúcspont ebből a szempontból a 73. percben történt.

2-1-es állásnál Götze kapott labdát Castrótól, a visszaérő realos, Kroos elrúgta a labdát előle, de azzal a mozdulattal belerúgott a dormundiba is. Erőset kapott Götze, lent is maradt, de Kuipers bíró nem állította meg a meccset.

A labda Sergio Ramoshoz került, akinek viszont – a bíróval ellentétben – feltűnt, hogy Götze nincs jól, és az is, hogy a német azon van, hogy mielőbb felkeljen.

Még mielőtt megnéznénk, mi is történt ezután, pillantsunk rá gyorsan Ramos fegyelmi mutatójára:

Az, hogy mennyit kaphatott volna még, most mindegy, de az biztos: amellett, hogy a világ egyik legjobb, könnyen lehet, hogy minden idők legjobb spanyol középhátvédje, nem egy tiszta futballista.

Na most kedden ez a Sergio Ramos, mikor látta Götzét meg a tétlen bírót, a következőt tette:

Igen, megállította a labdát, rálépett, és amíg Götze össze nem szedte magát, nem indított akciót.

Az ellenfél gyorsan magához tért, Ramos csak ezután passzolt. (Pedig Carvajal feltett kézzel és mellette Kroos is kérte tőle. Mögötte Nacho mutatta, várjon.)

Nem kell ecsetelni, mennyire ritka az ilyesmi napjaink topfutballjában, amikor csak és kizárólag az eredmény számít – bármi áron –, akár csapat-, akár egyéni szinten. 2-1-nél 20 perccel a vége előtt a meccs még nem volt meg, oké, egyénileg Ramosnak már semmit nem kell bizonyítania, de a nap vagy talán a forduló fair play díját mindenképp megérdemli.

Bravó.

Rovatok