Index Vakbarát Hírportál

Következményei lesznek a Bayern-vereségnek

2017. szeptember 28., csütörtök 11:05

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a PSG nagyon elverte a Bayern Münchent (3-0 lett a vége), és a németek mostanában egyre többet kritizált szakvezetője, Carlo Ancelotti nem meglepő módon arról beszélt, hogy nem igazán az jött be a meccsen, mint amire készültek.

"Úgy terveztük, hogy irányítani fogjuk a játékot, kihasználjuk a labdabirtoklás előnyeit, ezért volt több emberünk a középpálya közepén" - nyilatkozta az olasz edző, aki taktikai okokkal magyarázta, hogy kihagyta a kezdőből Arjen Robbent és Franck Ribéryt.

"Minden meccsen nagyszerű játékosok ülnek a kispadunkon, ilyen egy nagy klub élete. A döntéseket nekem kell meghoznom, ez a munkám" - indokolt Ancelotti, aki hozzátette, Dani Alves 2. percben lőtt gólja alaposan felborította a terveket, mert innentől a München támadásra volt ítélve, amitől felborult a csapat egyensúlya.

"Neymar, Mbappé és Cavani nagyon veszélyes, ráadásul ha van területük megmutatni, mit tudnak, még nehezebb féken tartani őket" - nyilatkozta.

Karl-Heinz Rummenigge, a német klubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója ennél lényegesen keményebben fogalmazott. Az egykori klasszist nyilvánvalóan nem érdekelte, hogy a München a mérkőzés jelentős részében mezőnyfölényben játszott, végtelenül csalódott volt az eredmény miatt,

"Azt hiszem, ez annyira keserű vereség, hogy mindenképpen beszélnünk kell róla, elemeznünk kell, és egyértelmű következményekkel kell járnia. Azt hiszem, amit ma este láttunk, az nem a Bayern München volt"

– nyilatkozta, de hogy pontosan milyen következményekre gondolt, azt nem árulta el.

A párizsi oldalon érthetően sokkal jobb volt a hangulat. A hazaiak vezetőedzője, Unai Emery csapata taktikai rugalmasságát emelte ki:

"Nagyon jól alkalmazkodtunk a játékhoz, amelyet ezúttal labda nélkül is irányítottunk, ez jót jelent a jövőre nézve" - mondta a spanyol tréner, aki megjegyezte, hogy csapata a három támadója – Mbappe, Neymar, Cavani – nagyszerűen játszott, részben annak is köszönhetően, hogy volt területük. 

A spanyol csapatok úgy általában sem nagyon szoktak kikapni külföldi kluboktól a nemzetközi kupákban, hát még az Atletico Madrid hazai pályán. A Chelsea-nek mégis sikerült ez a bravúr, a londoniak 2-1-re nyertek, méghozzá hátrányból fordítva, és lényegében az egész meccsen jobban játszva, mint a madridiak. Ezt Diego Simeone, az Atletico vezetőedzője is elismerte:

"Az ellenfél jobb volt, intenzívebben futballozott, taktikailag és technikailag is fölénk nőtt még úgy is, hogy 1-0-ra vezettünk" – értékelt az ötvenedik BL-meccsén jubiláló argentin edző.

"A Chelsea megérdemelte a győzelmet, mert jobban játszott. A döntetlen kedvező lett volna a számunkra, de az angolok az utolsó akciót eredményesen zárták le, volt türelmük járatni a labdát" – elemezte a 94. percben kapott nem mindennapi gólt Simeone.

Antonio Conte, a vendégek olasz edzője szerint valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott és hozzádta a saját egyéniségét is a csapata játékához.

"Nagyon nehéz visszakapaszkodni az Atlético Madrid ellen, ha megszerzi a vezetést, de mi megérdemeltük a győzelmet, mert volt karaktere a játékunknak" - mondta.

(via MTI)

Rovatok