Index Vakbarát Hírportál

Otthon játszott először döntetlent a Schalke

2017. szeptember 29., péntek 23:01

A Schalke 04 csapata a Bayer Leverkusent fogadta a német labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A hazaiak az első félidőben megszerezték a vezetést, ezt azonban nem tudták megtartani, így 1-1-es döntetlen lett a vége.

Az első gólra egészen a 33. percig kellett várni, amikor a Schalke szabadrúgáshoz jutott néhány méterre a vendégek tizenhatosától. A középpályás Leon Goretzka vállalta el a lövést, mint kiderült nem is hiába, ugyanis hatalmas bombát lőtt a Leverkusen kapujába, ezzel megszerezve csapatának a vezetést.

Ezt követően mindkét oldalon voltak helyzetek, a következő gólra azonban fél órát kellett várni. A 60. percben a jamaicai Leon Bailey-t ugratták ki a jobb szélen, aki hatalmasat sprintelt, remekül vette át a labdát, aztán védhetetlenül emelte Ralf Fährmann-t.

A Leverkusen aztán kilenc perccel később kis híján a vezetést is megszerezte. Hiába hárította Bailey lövését a hazaiak kapusa, Alario belőtte a kipattanót, a partjelző szerint azonban az argentin lesen volt, így maradt az 1-1.

A meccs végéig voltak még komolyabb helyzetek, gól azonban ezekből sem esett, így végül döntetlennel ért véget a találkozó. A Schalke hat forduló után most először szerzett egy pontot.

Bundesliga, 7. forduló

Schalke 04 – Bayer Leverkusen 1-1

Rovatok