Index Vakbarát Hírportál

Nikolics megint betalált, egyre közelebb a gólkirályi cím

2017. október 1., vasárnap 07:36

Meglőtte huszonegyedik gólját is a bajnokságban Nikolics Nemanja, a Chicago Fire magyar válogatott csatára, ezzel egy újabb lépéssel közelebb került a gólkirályi címhez, két meccsel az alapszakasz vége előtt ugyanis egyedül vezeti a góllövőlistát.

Nikolics gólja ráadásul fontos is volt, hiszen a New York City FC ellen játszottak, ha legyőzték volna őket, hajszálnyira kerülhettek volna attól, hogy kihagyják a rájátszás első fordulóját, ám meccs 1-1-es döntetlennel zárult, miután pont a gólkirályi címben is érdekelt David Villa egyenlített a magyar csatár találata után. Nikolics szemfüles góllal volt eredményes, megvárta, amíg egy labdaszerzés után Matt Polster megküzd a védővel a labdáért, majd a kapuhoz egészen közel csapott le, és gurított a kapus mellé.

A Chicago Fire a Philadelphia Union és a Houston Dynamo ellen zárja az alapszakaszt.

A bajnokság három másik magyar érdekeltje közül Sallói Roland végig pályán volt a Sporting Kansas Cityben, amely otthon kapott ki 1-0-ra a Vancouver Whitecapstől, Stieber Zoltán csereként 35 percet kapott a DC Unitedben a Columbus Crew elleni 2-0-s vereségen – a második gólt közvetlenül a beállása után kapták –, míg Németh Krisztián az Atlanta United elleni 0-0-s döntetlenen állhatott be az utolsó negyedórára.

Rovatok