Index Vakbarát Hírportál

Piqué otthagyja a spanyol válogatottat, ha kell

2017. október 2., hétfő 14:33

A Barcelona üres stadionos 3-0-ja után a katalán csapat védője, Gerard Piqué érzelmes nyilatkozatot adott, amelyben felajánlotta a spanyol válogatottságról való lemondását is.

Vasárnap Katalóniában függetlenségi népszavazást tartottak, ami nem ment simán, a brutális spanyol rendőri fellépés miatt több százan megsérültek.

Piqué a meccs előtt volt szavazni, és Twitterén folyamatosan beleszállt a spanyol elnökbe is, és a rendőri erőszakot is elítélte.

„Katalán vagyok és annak is érzem magam, de még nem voltam olyan büszke, mint ma a katalóniai emberekre. Mi nem kisebbség vagyunk, több millióan vagyunk. Nem vagyunk rosszfiúk, csak szavazni akarunk" – nyilatkozta a Barca-hátvéd.

„Azt hiszem, maradhatok a válogatottban, mert Spanyolországban is sok ember ellenzi azt, ami ma Katalóniában történt. Az emberek igazán hisznek a demokráciában. De ha az edző vagy a szövetség bármelyik főnöke úgy gondolja, hogy problémát jelentek a válogatottnak, még a világbajnokság előtt visszavonulok." – mondta Piqué a Las Palmas elleni meccs után.

Rovatok