Index Vakbarát Hírportál

A Barca kész elhagyni a La Ligát

2017. október 3., kedd 09:06

Nem csitulnak az indulatok a vasárnapi, barcelonai zavargások és a Messiék zárt kapus meccse után. A függetlenségi szavazás során 840 ember sérült meg a rendőri akciókban, majd a délutáni, Barcelona–Las Palmas meccset biztonsági okokból nézők nélkül rendezték meg.

Josep Maria Bartomeu, a klub elnöke a meccs utáni sajtótájékoztatón azt mondta, ha kimondanák a függetlenséget, a katalán csapatoknak el kell dönteniük, melyik bajnokságban akarnak játszani.

Bonyolult helyzet, amelyben nyugodtan kell dönteni. A katalán csapatok (Barcelona, Espanyol, Girona) maradhatnak akár a spanyol bajnokságban is, de valamelyik szomszédos országban, Olaszországban, Franciaországban, de akár Angliában is szerepelhetnek.

Már hétfőn is történt atrocitás, amikor Piquét – aki a vasárnapi meccs után az áldozatok melletti szolidaritásra szólított fel – a spanyol válogatott edzőtáborában kifütyülték, és „Piqué, takarodj” transzparenssel fogadták. Kedden a katalán csapatok csatlakoztak a szakszervezetek felhívásához, és általános sztrájkba kezdtek.

Nagyon bonyolult a helyzet, hiszen ha valóban kiválás lenne, az könnyen lehet, hogy nemcsak a futballcsapatot, hanem a világ legjobbjai közé tartozó, Hanga Ádámot is foglalkoztató kosárlabda-, valamint a sokszoros BL-győztes kézilabdacsapatot is érinteni fogja.

A jelenlegi spanyol futballválogatott keretében három Barca-játékos (Jordi Alba, Piqué, Busquets) szerepel, Iniesta sérülés miatt hiányzik.

Rovatok