Index Vakbarát Hírportál

Az U11-ben jobb edzések vannak, mint Ancelottinál

2017. október 3., kedd 08:32

A Kicker nevű német focilap hétfői számában terjedelmes anyag foglalkozik Carlo Ancelotti kirúgásával. A lap a Bayern játékosaira hivatkozva több hihetetlen indokot is felsorol, amik végső soron a háromszoros BL-győztes edző menesztéséhez vezettek.

A Kicker idézi például Arjen Robbent, aki úgy tűnik, egyetlen ziccert sem bír kihagyni, ha Ancelotti szapulásáról van szó.

Robben azt mondta, hogy Ancelotti edzéseinél még a fia edzései is jobbak voltak a Grünwald U11-es csapatában. A lap szerint egyébként a játékosok annyira elégedetlenek voltak Ancelotti tréningjeivel, hogy a rangidősök, mint Boateng, Lahm, Neuer, Müller vagy Xabi Alonso már tavaly panaszt tettek emiatt Karl-Heinz Rummeniggénél, a Bayern elnök-vezérigazgatójánál.

Sőt a játékosok végül saját maguknak szerveztek kiegészítő edzéseket a foglalkozások után, ám ezeket Ancelotti betiltotta, ezért végül titokban máshol kellett tréningezniük. 

Az erőnléti edzővel, Giovanni Maurival talán még elégedetlenebbek voltak. Mauri egyrészt erőnléti edző dacára láncban szívta a cigiket, másrészt nagyjából a teljes a tevékenysége kimerült a 3 perces bemelegítés levezénylésében.

A csapaton belüli ellentéteket tovább fokozta, hogy Ancelotti „italohispán" étkezéseket is szervezett, amiken a csapat spanyolajkú játékosai vettek részt, mint Thiago Alcantara vagy később James Rodriguez, és ezek az események a csapatösszeállítást is befolyásolták.

Mindehhez talán csak annyit fűznénk hozzá, hogy arra azért kíváncsiak lennénk, hogyha Kassai Viktor nem ejti ki a münchenieket a világ legrosszabb bírói teljesítményével, és a Bayern  – ami tavaly messze a legjobb csapatnak tűnt a Bajnokok Ligájában – végül megnyeri a BL-t, vajon akkor is így beszélnének Ancelottiról?

Rovatok