Index Vakbarát Hírportál

Izrael leggazdagabb embere vásárolta meg Ronaldo Aranylabdáját

2017. október 4., szerda 12:27

A Real Madrid portugál világklasszisa a Make-a-Wish Foundation nevű, amerikai székhelyű, a világ számos országában tevékenykedő jótékonysági szervezet londoni árverésére ajánlotta fel a 2013-ban nyert Aranylabdáját, pontosabban az eredeti díjnak azt a másolatát, amit a győztes megkap, hogy hazavihesse.

A Marca beszámolója szerint a londoni aukción végül 600 000 euróért, azaz nagyjából 186 millió forintért kelt el a relikvia. A vásárló Izrael leggazdagabb embere, Idan Ofer volt, a pénzt pedig teljes egészében a szervezet kapja, ami azért jött létre, hogy súlyosan beteg gyerekek kívánságait segítsen megvalósítani (innen a neve is: make a wish, azaz kívánj valamit).

Ronaldo mellett többek közt Pep Guardiola és José Mourinho is hozzájárult az aukció sikeréhez, a két edző egy személyes találkozó lehetőségét ajánlotta fel, amiért valaki 30 000 eurót, azaz 9,3 millió forintot fizetett. A találkozás a hírek szerint egy manchesteri bokszmeccsen jöhet majd létre, amit – sokak csalódására – természetesen nem a két edző vív majd.

Rovatok