Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik a 60 legnagyobb futballtehetség között

2017. október 4., szerda 13:29

Óriási elismerésként fogható fel, hogy felkerült a Guardian 60 legnagyobb futballtehetségének listájára a 16 éves Szoboszlai Dominik. A Red Bull Salzburgtől jelenleg a Lieferingnél játszó középpályás az első magyar a Guardian 2014 óta összeállított listáján, idén olyan játékosok mellé került, mint például a 45 millió euróért a Real Madridhoz igazoló Vinícius Junior.

Magas játékos, klasszis tehetség, aki a csatár mögött, vagy mélységi irányítóként a legjobb. A magyar szurkolók sok jól induló, de aztán semmibe vett tehetség miatt pesszimisták, de nehéz nem legalább egy kicsit izgalomba jönni Szoboszlai tudása láttán. A korábbi MTK-játékos nagyon hasonlít Toni Kroosra abban, hogy mindkét lábbal tökéletesen kezeli a labdát, messzire is pontosan, erősen passzol, nagyon jó az egyensúlya, és magas futball IQ-val rendelkezik

– írja róla a lap a 2000-ben született, tehát 16-17 éves tehetségekkel foglalkozó összeállításban.

A székesfehérvári születésű játékos 2016 júliusában kötött szerződést a Salzburggal, idén nyáron került kölcsönbe az osztrák másodosztályban szereplő Lieferinghez, ahol alapember.

16 éves kora ellenére már az U19-es és az U21-es válogatottban is szerephez jutott, tavasszal az U17-es válogatottban kulcsszerepe volt az Eb-re kijutásban. Sőt, már a felnőtt keretbe is kapott behívót Bernd Strocktól, de ott még nem játszott meccset.

Arra persze semmi garancia nincs, hogy a Guardian által kiemelt hatvan játékosból mindegyik befut, de érdemes megnézni, hogy a 2014-es listán (a mára 20 éves játékosok között) kik voltak többek között:

Rovatok