Index Vakbarát Hírportál

13 év után merte bevallani, ő dobta meg pizzával Fergusont

2017. október 5., csütörtök 08:22

Az angol futball történetének egyik legtöbbet vitatott rejtélye, hogy ki volt az az elvetemült arsenalos, aki a 2004-ben játszott Manchester United elleni bajnoki mérkőzés után arcba dobta a skót menedzsert egy szelet pizzával. Közel 13 évnek kellett eltelnie, hogy az elkövető felvállalja tettét.

Az angol futball legendáriumába "büfécsata" néven bevonuló balhé azután tört ki a két csapat játékosai között, hogy

a Manchester United 2004. október 24-én megtörte az Arsenal 49 meccses veretlenségi sorozatát.

A londoniak nehezen viselték a 2-0-ás vereséget, de főként azt, hogy Mike Riley játékvezető több kemény manchesteri szabálytalanságot is elnézett a hazaiaknak, illetve megadott nekik egy elég komolytalan büntetőt.

A játékosok a meccs után az öltözőfolyosón is összeakaszkodtak – innentől pedig átadjuk a szót Cesc Fabregasnak, aki a Sky One műsorában vallott sötét titkáról.

Egyszerre zajt hallottam kintről, 'ez meg mi lehet?'. Kimentem (az öltözőből), kezemben a pizzával, és láttam, hogy Sol Campbell, Rio Ferdinand és Martin Keown lökdösődik a folyosón. Én is be akartam szállni, de nem tudtam, mit csináljak, végül eldobtam, egyszerűen eldobtam a pizzámat. Aztán láttam, hogy hova ment, és hogy kit találtam el. Elnézést kérek Sir Alextől, tényleg nem volt szándékos a dolog.

Ferguson egyébként már régóta gyanította, hogy ki lehetett a tettes. Így elevenítette fel az esetet korábban.

"Minden meccs után vittünk ételt a vendégek öltözőjébe, pizzát és csirkét. A legtöbb csapatnál így megy, az Arsenalnál adták egyébként a legjobb ételt. Mondták, hogy Cesc Fabregas volt, aki megdobott pizzával, de máig fogalmam sincs, hogy ki tette valójában."

Most már ez sem titok többé. Amúgy nem csoda, hogy Fabregas mélyen hallgatott a dologról, az eset idején még 17 éves sem volt.

Rovatok