Index Vakbarát Hírportál

Kegyetlen 77 másodperc után így megtörni a másik lelkét

2017. október 6., péntek 10:25

Kilenc európai vb-selejtezőn összesen harmincegy gól esett csütörtökön, a legnagyobbat pedig a a közepesen tartalékos német válogatott védekező középpályása, Sebastian Rudy lőtte.

Méghozzá rögtön az Észak-Írország elleni meccs elején, a 77. másodpercben. A Bayern középpályása csak távolról követte a támadást, aminél Sandro Wagnert keresték egy beadással. A labda túl magas lett, az északírek tisztáztak, de röviden, Joshua Kimmich a tizenhatosnál bele tudott érni a labdába, majd le is tudta tálalni azt klubtársának, Rudynak.

A Hoffenheimtől nyáron ingyen megszerzett 27 éves játékos nem sokat gondolkodott, jobb külsővel egyből kapura lőtte a labdát, ami pontosan a bal felső sarokba került, még a kapufát is érintette.

Rudyt, aki első gólját lőtte a válogatottban, egyből lerohanták a csapattársai a hatalmas gól után. Korábban többször próbálkozott már hasonló lövéssel, de azok nem akadtak be így a Bundesligában, ez a gól viszont lehet, hogy még nagyobb önbizalmat ad neki a hasonló vállalkozásokhoz.

A németek végül 3-1-re nyertek, és kijutottak az oroszországi világbajnokságra.

Rovatok