Index Vakbarát Hírportál

A Messi nélküli vb egyre reálisabb

2017. október 6., péntek 07:29

Argentína gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán Peruval, ezzel pedig a dél-amerikai selejtező csoport hatodik helyére sodródott, ami egyben távolmaradást is jelent a világbajnokságról.

A kapuralövések aránya 7-1 volt Messiéknek, de Peru jól védekezett, és nagyon fontos pontot szerzett, mert így Argentína előtt maradt. Peru az utolsó percben akár a meccset is megnyerhette volna, de Romero védett.

Higuain és Agüero nem játszott - utóbbi sérült -, de Messi és a sérüléséből visszatérő di Maria igen, a középcsatár Benedetto volt a Boca Juniorsból, akinek ez volt a második válogatottsága.

A szezonban kifejezetten gólerős Icardi (Inter) és Dybala (Juventus) a kispadról nézte végig a meccset, Alejandro Gomez az Atalantából volt az egyik szélső.

Sampaoli kapitányt a nyáron szerződtették, amikor érezték, veszélyben lehet a kijutás, eddig azonban nem úgy tűnik, hogy képes megbirkózni a feladattal, nem találja a sztárok helyét a csapatban.

Argentína győzelmi kényszerben lesz Ecuadorban - kedden játsszák az utolsó meccset -, és nagyon rég állt ilyen közel ahhoz, hogy lemaradjon a vb-ről. 1970-ben fordul elő utoljára, hogy nem volt az ország a vb-n, azóta kétszer nyert (1978 és 1986), legutóbb pedig döntőt játszott a németekkel szemben.

Ecuadorban utoljára 2001-ben nyert Argentína. A jelenlegi selejtezőben hazai pályán szenvedett 2-0-s vereséget.

Eredmények:

A jelenlegi állás:

A hátralévő forduló párosítása:

Rovatok