Index Vakbarát Hírportál

Andrea Pirlo végleg befejezi

2017. október 8., vasárnap 12:43

A La Gazzetta dello Sport vasárnapi számában megjelent interjúban jelentette be Andrea Pirlo, hogy 2017 decemberében, 38 évesen visszavonul. Az olaszokkal 2006-ban világbajnok középpályás hatszoros olasz bajnoknak és kétszeres BL-győztesnek is mondhatja magát.

Pirlo szerződése december 31-én jár le a New York City FC-nél, ezt már nem akarja meghosszabbítani, már csak azért sem, mert a csapat eddigi 32 meccséből csak 15-ön játszott.

Felismered, amikor lejárt az időd. Mindennaposak lesznek a problémák a testeddel, nem tudsz már úgy edzeni, ahogy szeretnél, mert mindig van valami bajod. Az én koromban ez már elég, hogy az ember abbahagyja. Nem tudok 50 éves koromig játszani. Megyek, és keresek magamnak valami új elfoglaltságot

– mondta Pirlo, aki átengedné a helyét a fiataloknak.

Felmerült az is, hogy ez az új elfoglaltság egy segédedzői állás lenne korábbi edzője, Antonio Conte mellett a Chelsea-nél, de Pirlo azt mondta, még semmi sincs eldöntve.

A 116-szoros olasz válogatott 1995-ben bemutatkozott be a Bresciában, onnan az Internazionaléhoz, majd a Milanhoz, onnan pedig a Juventushoz került, végül 2015-ben ment levezetni a New York-i klubhoz.

Rovatok