Index Vakbarát Hírportál

30-ból 18 támadó az Aranylabda-jelöltek között

2017. október 9., hétfő 19:38

Hétfőn nyilvánosságra hozta a France Football magazin annak a 30 játékosnak a listáját, akik megnyerhetik a 2017-es Aranylabdát – a harminc jelöltből 18-an támadójátékosok, ami jól mutatja, mennyire róluk szól minden a mai futballban.

A listára felfért három kapus, négy védő, öt klasszikus középpályás a támadók mellé. Csapatszinten a Real Madrid van abszolút fölényben, hét játékossal képviseltetik magukat a lehetséges nyertesek között.

Tavaly Cristiano Ronaldo nyerte az Aranylabdát, előtte hat éven keresztül a FIFA-val közösen adták át a díjat a francia lap munkatársai, de tavaly újra kettébontották, így az Aranylabda mellett a FIFA Év Játékosa-díjat is kiosztják.

Ők 30-an kaphatják meg a 2017-es Aranylabdát

Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), David De Gea (Manchester United), Jan Oblak (Atlético Madrid)

Védők: Leonardo Bonucci (Juventus/AC Milan), Mats Hummels (Bayern München), Marcelo és Sergio Ramos (Real Madrid)

Középpályások: Philippe Coutinho (Liverpool), Kevin De Bruyne (Manchester City), N'Golo Kanté (Chelsae), Toni Kroos és Luka Modric (Real Madrid)

Támadók: Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund), Edinson Cavani (PSG), Neymar (Barcelona/PSG), Kylian Mbappé (Monaco/PSG), Paulo Dybala (Juventus), Edin Dzeko (AS Roma), Falcao (Monaco), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Eden Hazard (Chelsea), Harry Kane (Tottenham), Robert Lewandowski (Bayern München), Sadio Mané (Liverpool), Dries Mertens (Napoli), Lionel Messi és Luis Suárez (Barcelona), Karim Benzema, Isco és Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Rovatok