Index Vakbarát Hírportál

A feröeri kapitány szerint nem fejlődött a magyar futball

2017. október 9., hétfő 20:07

Hétfőn sajtótájékoztatót tartott a keddi Magyarország-Feröer-szigetek vb-selejtezőre készülő két válogatott szövetségi kapitánya. A feröerieket vezető dán Lars Olsen nem kertelt, kimondta, hogy nem nagyon lát előrelépést a magyar futballban a tavalyi Európa-bajnoksághoz képest, sőt, inkább visszaesés látható a csapaton, ami részben Király Gábor visszavonulásának és Gera Zoltán sérülésének tudható be. Olsen kiemelte, óriási sikert jelentene az ország labdarúgásának, ha győzni tudnának a Groupama Arénában, amivel megszereznék a harmadik helyet a csoportban. Ehhez minden adott, hiszen nincs hiányzójuk, ráadásul a vasárnapi, lettek elleni 0-0-s döntetlen után egyből Budapestre repültek.

Én és a csapat is tudjuk, hogy képesek vagyunk a jó teljesítményre, nem vehetik el tőlünk a harmadik helyet

– mondta már Bernd Storck, aki a lettek és portugálok elleni játékhoz hasonlót szeretne látni kedden a magyar csapattól.

A gyenge játék okát abban látja, hogy a magyar klubok gyenge szereplése miatt nincsenek nemzetközi szinthez szoktatva a játékosok. Az Eb előtt több hét közös munka állt rendelkezésére, akkor ellensúlyozni tudta ezt, de most nagyon hiányzik a folyamatos minőségi megmérettetés a játékosoknak.

„A szombati meccset annyival zárnám le, hogy az 5-2-es vereség megérintette az egész csapatot. Minden szurkolónak köszönjük, aki kijött és kiváló hangulatot teremtett” – lapozott az MTI szerint furcsán viselkedő Dzsudzsák Balázs.

A magyar válogatott kedden 20.45-túl játssza utolsó vb-selejtezőjét, ha nem kap ki a feröeri csapattól, megtartja harmadik helyét a csoportban.

Rovatok