Index Vakbarát Hírportál

Elitkörös az Eb-selejtezőkön az U19-es labdarúgó-válogatott

2017. október 10., kedd 23:57

A magyar U19-es férfi labdarúgó-válogatott bejutott az Európa-bajnoki selejtező tavaszi elitkörébe, miután a hollandiai kvalifikációs tornán második helyen végzett a hazaiak mögött.

A magyar válogatott múlt szerdán 2-1-re verte Szlovéniát, majd szombaton 2-0-ra kikapott a hollandoktól. Ezt követően kedden 5-1-re legyőzte Máltát, ám sokáig úgy tűnt, hogy a két győzelem sem lesz elég a továbbjutáshoz, mivel a szlovének kétszer is megszerezték a vezetést a már biztosan továbbjutó hollandok ellen.

Az egymás elleni eredmények alapján számított hármas minitabella pedig – ha így marad az eredmény – a szlovének második helyét mutatta volna a magyar válogatott rosszabb gólkülönbsége miatt. A hollandok azonban nem hagyták magukat, és a 95. percben kicsikarták a döntetlent.

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 7 pont, 2. Magyarország 6, 3. Szlovénia 4, 4. Málta 0 pont

Az Eb-selejtezők első szakaszában 13 csoportban folytak a küzdelmek, mindegyikből az első két-két együttes lépett tovább, hozzájuk csatlakozik két kiemelt, a spanyol és a portugál válogatott.

A 28 válogatottat ezt követően hét csoportba sorolják (elitkör), és azokból az elsők vehetnek részt - a rendezőország válogatottja mellett - a 2018. július 16. és 29. között sorra kerülő, finnországi Európa-bajnokságon.

Rovatok