Index Vakbarát Hírportál

U21-es Eb-selejtező: döntetlennel folytatta a magyar válogatott

2017. október 10., kedd 19:55

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 0-0-s döntetlent játszott a török csapattal a 2019-es, Európa-bajnokság selejtezőjében. Az Eb fontosságát növeli, hogy olimpiai kvalifikációs torna is egyben.

A keddi, isztambuli mérkőzésen mindkét csapatnak akadtak lehetőségei a gólszerzésre, és az MTI híre szerint a magyar válogatott összességében valamivel jobban játszott, a hajrában közelebb állt a győzelemhez, de a befejezések pontosságával gondok akadtak.

Michael Boris szövetségi edző csapata második mérkőzését játszotta a sorozatban. Az első találkozón győzelemmel kezdett: szeptember 5-én Gyirmóton 2-1-re verte Málta válogatottját. Így jelenleg 4 pontja van, ám a csoport állását egyelőre nehéz volna kibogozni, mivel vannak olyan csapatok, amelyek már négy meccsen vannak túl, míg mások 3-nál tartanak.

A selejtezősorozat kilenc csoportjának győztese automatikusan kijut a 2019-es, Olaszországban és San Marinóban sorra kerülő kontinenstornára, a négy legjobb második pedig pótselejtezőt játszhat.

Az olaszok rendezőként automatikusan résztvevői az Eb-nek. A török és a máltai válogatott mellett Ciprus, Belgium és Svédország a magyarok ellenfele a selejtezőben. A magyar csapat legközelebb, november 10-én a svédekkel j

Rovatok