Index Vakbarát Hírportál

Ecuador a frászt hozta Argentínára, de jött Messi

2017. október 11., szerda 01:39

2850 méter magasan, Quitóban, Ecuadorban kellett kivívnia a vébére jutást Argentínának kedden, európai idő szerint szerda hajnalban. Messiék sorsa nagyjából saját kezükben volt, győzelemmel biztosak lehettek a dél-amerikai selejtezőcsoport 5., pótselejtezőt jelentő helyében. Ahhoz, hogy az első négybe kerüljenek, és egyenesen kijussanak Oroszországba, a másik négy keddi meccs eredményeinek szerencsés együttállása kellett.

Rosszabbul nem is kezdhettek volna az argentinok,

a 39. másodpercben vezetett Ecuador:

remekül fejeltek le egy labdát Romario Ibarrának, aki ballal egyből be is lőtte a bal alsóba. Ziccer volt, kihasználta.

Argentína nagyon gyorsan került borzasztó nehéz helyzetbe, két gólra volt szükségük.

Bő 10 perc alatt összejött az első: Messi ugratta Di Mariát, aki tökéletesen passzolt neki vissza a tizenegyespont magasságában, és a csapatkapitány könnyedén begurította, 1-1.

A 20. percben összejött a második argentin gól is, ismét Messi volt, ezzel már kialakult az eredmény, ami a pótselejtezőhöz kellett. Újra Di Mariától kapott volna passzt, csak az inkább a középhátvédnek volt jó, ám Messi ellopta tőle a labdát, és nagyon kilőtte a jobb felsőt. 1-2.

Szünetben maradt az állás. Mivel a többi meccs közül csak az Uruguay-Bolívián esett gól - 2-1-re állt -, Argentína azonnali kijutó volt, a csoport 3. helyén állt.

A vendégek a második félidőben a 62. percig nem sokat tettek, akkor viszont újra villant Messi. A kaputól úgy 40 méterre került hozzá a labda, elindult, és a tizenhatos határáról újra a jobb felsőbe lőtt. 1-3. Argentína óriásit ugrott a vb felé.

A maradék félóra lepörgött, maradt a 3-1, amivel

Argentína egyenes ágon kijutott a világbajnokságra.

Messi élete egyik meccsét játszotta.

A zárónap végeredményei:

Brazília-Chile 3-0

Paraguay-Venezuela 0-1

Peru-Kolumbia 1-1

Uruguay-Bolívia 4-2

Ecuador-Argentína 1-3

Ezzel Brazília mögött Uruguay, Argentína és Kolumbia jutott közvetlenül a vébére. Peru pótselejtezik Új-Zélanddal.

A nap vesztese Chile, ami harmadik, biztos kijutó helyen kezdte a napot, de a végére csak hatodik lett. Pedig a brazil drukkerek azt akarták, hogy feküdjön le nekik a válogatottjuk, hogy megnehezítsék az argentinok dolgát. Épp ellenkezőleg történt, Neymarék segítettek Messiéknek, bár az argentinok enélkül is kimentek volna, csak nem harmadikként, hanem negyedikként.

Messiék a 6. helyről kezdték az utolsó napot, a csoport pontállása ez volt, Ecuadornak már nem maradt esélye kvalifikálnia Brazília már kijutott, mögötte a hetedik Paraguayjal bezárólag mindenkinek volt sansza a továbblépésre.

Az argentinok nagyon hányattatott sorozatot hagynak maguk mögött, az oroszországi vébére három szövetségi kapitánnyal kellett kikerülniük.

Messi sem játszhatott folyamatosan, a 18 mérkőzésből csak tízen lépett pályára, volt sérült, még 2015 őszén, volt eltiltott is, augusztusban. Az ecuadori hárommal együtt 7 gólt szerzett.

Rovatok