Index Vakbarát Hírportál

Most aztán asztalra csapott a Nemzeti Sport

2017. október 12., csütörtök 09:51

Vincze András, a Nemzeti Sport futballrovatának vezetője 12 pontban foglalta össze, mit kíván a magyar futball. Ez a 12 pont annyira kimunkált, hogy érdemes rögzíteni az örökkévalóságnak. 

Néhány apró kiegészítés a második ponthoz:

Mészáros Lőrinc lapjában egész jól hangzik, hogy magyar tehetségek kellenek Mészáros Lőrinc felcsúti csapatába. Ám arról nem nagyon olvastam az újságban korábban, hogy miért nincsenek a felcsúti akadémia fiataljai megbecsülve, hiszen Pintér Attila csapata egyre többször játszik valódi felcsúti nevelés nélkül. Például a Paks ellen egy sem volt a csapatban, a vendégek nyertek 2-1-re. Spandler a kispadon foglalt helyet. Eközben öt légiós volt a kezdőben a pályán, és olyan magyarok, akiket összevásároltak az ország különböző klubjaitól.

És még csak véletlenül sem volt fiatal a pályán, a Puskás Akadémia rendszerint figyelmen kívül hagyja a fiatalszabályt is.  

Arról valahogy eddig elmulasztottak írni, mekkora perspektíva egy szülőnek, hogy odavigye a gyerekét, mert se jó focista nem lesz, se jó tanuló.

A hetes ponthoz pedig elég csak annyi: a legnagyobb magyar tehetség, Szoboszlai Dominik és édesapja nem véletlenül bízik jobban az osztrák Salzburgban – és így az osztrák másodosztályban –, mert a fiatal játékos rendszeres lehetőséget kap a Salzburg fiókcsapatában, a Lieferingben. Míg ki tudja, itthon betennék-e 16 évesen, hiszen szörnyű, szinte már elviselhetetlen eredménykényszer van.

A 16 csapatos bajnokság vízióját nehéz minősíteni.

Rovatok