Index Vakbarát Hírportál

A spanyolok nem férnek be az első kalapba

2017. október 12., csütörtök 09:03

A 2018-as labdarúgó-világbajnokság csoportjait majd csak december elsején sorsolják, a jövő hétfőn megjelenő világranglistán elég sok ország várja, mert a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) most szakít korábbi gyakorlatával, és a földrajzi elveket figyelmen kívül hagyva, csak a rangsor alapján készíti el a kalapokat.

Oroszország, mint házigazda annyi előnyt azért természetesen kapott, hogy a legjobbak közé került.

A jelenlegi számítás szerint rajta kívül befért még az első kalapba Brazília, Portugália, Argentína, Belgium, Lengyelország, Franciaország.

A pótselejtezős Svájcot azért előzte meg Franciaország, mert kikapott Portugáliában, így pótselejtezőre kényszerül, igaz a legjobb kiemelt.

Sois los primeros en conocer el Ranking FIFA que se utilizará para configurar los 4 bombos de #Rusia2018. Ahí va. pic.twitter.com/vNnlTBBFhW

— MisterChip (Alexis) (@2010MisterChip) 2017. október 11.

Nincs az első kalapban viszont Spanyolország, ami ismerve a válogatott erejét, kisebb meglepetés.

A spanyolokon kívül Anglia, Olaszország is a második kasztba szorult, a jelenlegi állás szerint a pótselejtezős, nagy sztárokkal rendelkező Horvátország már ide sem férne be. Pontosabban, ha Peru bukik Új-Zélanddal szemben, akkor a horvátok előtt megnyílna az út.

A 330 ezres Izland egészen biztosan ebben a kalapban szerepelne, míg a szerbek várhatóan csak a negyedikbe kapnának helyet.

Dőlttel szedtük a még nem résztvevőket, de már a pótselejtezőig eljutókat. 

Harmadik kalapban európai túlsúly lehet, hiszen pillanatnyi állás szerint ott van: Horvátország, Dánia, Izland, Costa Rica, Észak-Írország, Írország, Svédország, Tunézia.

Az európai selejtezőket majd kedden sorsolják.

Mivel innen tovább még inkább sokismeretlenes a beosztás, hagytuk is a prognosztizálható kalapokat, de úgy tűnik

Rovatok