Index Vakbarát Hírportál

Egy mesterhármassal dőlt el a milánói derbi

2017. október 15., vasárnap 22:54 | aznap frissítve

A 219. hivatalos meccsét játszotta egymás ellen az AC Milan és az Intenrazionale. A kék-feketék háromszor jutottak előnyhöz és a harmadikat meg is tudták őrizni, az Inter Mauro Icardi mesterhármasával 3-2-re nyerték az egyik legnagyobb hagyományú olasz rangadót.

Az első félidőben az Inter kezdett jobban, veszélyesebb támadásokat is vezetett és a 28. percben Icardi megszerezte a vezetőgólt.

A második félidőben aztán négy gól esett. Hihetetlen izgalmas volt a meccs, előbb Suso az 56. percben egyenlített, majd Icardi hét perccel később megint vezetéshez juttatta az Intert.

Nagyon úgy nézett ki, hogy döntetlen, sőt egymás után harmadszor 2-2 lesz az Inter-Milan meccs vége, de egy ostoba szabálytalanság után – Ricardo Rodriguez húzta el Borja Valerót, akinek amúgy is hosszú volt a beadás – és a jogosan megítélt büntetőt Icardi bevágta.

Az Inter csapatkapitánya több szempontból is történelmet írt. Ő az első játékos, aki a Derby della Madonninán mesterhármast rúgott Diego Milito 2012-es, hasonló produkciója óta. A 24 éves csatár ebben a szezonban 8 meccsen 9 gólt rúgott már.

Az Inter nyolc meccsből nyolc hét győzelemmel és egy döntetlennel áll a Napoli mögött a második helyen. A Milan 2012 után először veszített el egymás után három meccset a Serie A-ban, pedig a második félidőben sokkal jobb volt, de  a védelmi hibák az Inter javára döntötték el a rangadót.

Serie A, 8. forduló

Internazionale-AC Milan 3-2 (1-0)

Rovatok