Index Vakbarát Hírportál

Csányi: Storck körül elfogyott a levegő

2017. október 17., kedd 19:56

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján Csányi Sándor elnökkel jelent meg egy interjú nem sokkal azután, hogy bejelentették, Bernd Storck közös megegyezéssel távozik a szövetségi kapitányi és sportigazgatói posztjáról. 

Csányi elmondta, hogy az Andorra ellen kínos vereség után kapott egy második esélyt Storck, de  vele egyeztetve úgy látták, hogy ezt a második esélyt már nem tudta kihasználni. "Menet közben elfogyott körülette a levegő, elveszett a sikerek előfeltételének tekinthető hit, ezért nincs értelme a folytatásnak. Ezt az érvelést ma az elnökség is elfogadta" - indokolt Csányi.

Az MLSZ elnök szerint Storck az elmúlt évtizedek legsikeresebb szakvezetője volt, de az utóbbi időszak eredményei miatt egyetért a távozásával. Az is eldőlt, hogy Andy Möller is távozik Storckkal együtt, a szövetségnél dolgozó többi négy német szakember sorsáról később döntenek. 

A válogatottnak még van idén két barátságos meccse, idegenben Luxemburg, hazai pályán Costa Rica ellen, és egyelőre nem tudni, ki lesz a kapitány ezeken a mérkőzéseken.

Ha nem tudunk október 25-ig a szempontjainknak megfelelő szövetségi kapitányt kinevezni, akkor megbízott kapitányra lesz szükségünk, amire már korábban is volt példa Egervári Sándor lemondása után

- mondta Csányi. 

A tárgyalások egyébként már elkezdődtek az új kapitányról. 

Arról is beszélt, hogy melyek a magyar futball legnagyobb problémái. "Amennyiben a klubok és az utánpótlás-akadémiák nem fejlődnek, a magyar játékosok nem tudnak komoly nemzetközi mérkőzéseken szerepelni, külföldi elitbajnokságokban tapasztalatot szerezni, akkor nem reális az előrelépés. A nehézséget az jelentheti, hogy akadnak tehetségek, de a magyar élvonal csapatai a nemzetközi értelemben az elvárások alatt teljesítenek évek óta, így a hazai bajnokság játékosait nehéz bedobni egy-egy kiélezett nemzetközi meccsre."

 

Rovatok