Index Vakbarát Hírportál

Storck: A fejlődés már elindult

2017. október 17., kedd 20:22

Bernd Storck kedden lemondott a futballválogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A Magyar Labdarúgó Szövetség el is fogadta azt. A távozó edző szerint jók a feltételek a magyar futballban, de nagyon sokat kell még dolgozni az eredményességhez.

„Nagyon hálás vagyok, hogy egy olyan nagy hagyományokkal rendelkező ország labdarúgásáért dolgozhattam először sportigazgatóként, majd később szövetségi kapitányként is, mint Magyarország" – idézte Storckot az MLSZ honlapja.

A távozó kapitány kiemelte a profi hozzáállásnak köszönhetően olyan sikert tudtak elérni, amely évtizedek óta nem tapasztalt örömöt okozott a magyaroknak.

Elismerte, hogy a mostani vb-selejtezőn túl kevés pontot szerzett a válogatott, de arra büszke, hogy sok fiatalnak lehetőséget adott. Azt mondta, hogy a magyar futball sok tehetséggel rendelkezik, de csak szoros együttműködéssel, alázatos munkával jöhetnek a sikerek. 

A szövetségi kapitány még elmondta, hogy a magyarországi labdarúgás tárgyi feltételei nemzetközi viszonylatban is kiválóak, a kitűzött célok eléréséhez azonban további komoly, professzionális munkára van szükség. Egyértelműen látható, hogy a fejlődés már elindult, további alázatos munkával pedig fenn is tartható.

Rovatok