Index Vakbarát Hírportál

Urbán Flórián örülhet: távozik az újpesti ügyvezető

2017. október 17., kedd 13:41

Gyarmati Eszter neve akkor kapott igazán nagyobb nyilvánosságot, amikor az Újpest FC tulajdonosa a nyáron úgy döntött, hogy lecseréli a klub címerét, a feladat érdemi része pedig jelentős részben Gyarmatira hárult.

A klub ügyvezetője a Nemzeti Sport szerint most távozik tisztségéből, helyét egy külföldi szakember veheti át. A lap szerint Böőr Zoltán technikai vezető is más munkakörben dolgozik majd tovább.

Bár az újpesti klub címere az elmúlt 132 évben egy párszor megváltozott, Duchatalet húzása hatalmas botrányt kavart a klub szurkolói közt. A tulajdonost és az ügyvezetőt rendszeresen alpári rigmusokkal támadják a drukkerek azóta is.

Az egyik leghangosabb tiltakozó Urbán Flórián volt, aki helyenként ordenáré stílusban bizonyította be a címer apropóján (ismét), hogy sosem hordott nála nagyobb újpestit a hátán a föld.

„Mindig is mondtam, hogy a futballban nincs helye nőnek! A nőnek a konyhában a helye, mos, főz, takarít, semmi keresnivalója sincs a vezetői pozícióban. Pont az ilyen nevetséges és érthetetlen döntések miatt nem járnak az igazi drukkerek a meccsre, akik számára ez egy újabb tőrdöfés.” – mondta többek közt Urbán Gyarmatiról még júliusban.

Az ügyvezető távozásának hírére a klub az alábbi közleményben reagált:

„Ezzel a kérdéssel nem szeretnénk foglalkozni, ha bármilyen változás történik a klub bármelyik pozíciójában, arról a megfelelő időben, a saját hivatalos honlapunkon tájékoztatjuk a szurkolóinkat és a közvéleményt.”

A Nemzeti Sport szerint ugyanakkor árulkodó jel, hogy Gyarmati a csapat legutóbbi bajnoki mérkőzései közül többen sem volt jelen. A jelenlegi ügyvezető a belga tulajdonos felbukkanása előtt (2011), kezdett el a klubnál dolgozni, még a kétezres évek közepén. Korábban szervezési igazgató is volt.

Rovatok