Index Vakbarát Hírportál

Svéd-olasz a slágermeccs a vb-pótselejtezőn

2017. október 17., kedd 14:09 | aznap frissítve

Kedden kora délután tartották a 2018-as világbajnoki selejtezők európai pótselejtezőinek sorsolását Zürichben, a mexikói tévésztár Vanessa Huppenkothen, illetve Fernando Hierro közreműködésével. A sorsoláson a kilenc európai selejtezőcsoport második helyezett csapatai vettek részt, leszámítva a legrosszabb helyen rangsorolt szlovák válogatottat.

A nyolc csapat közül csak négy lehet ott a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, a továbbjutás párosmérkőzéseken dől el, oda-visszavágós alapon. A sorsolás 8 résztvevője közül 4 csapatot kiemeltek a csapatok legújabb kiadású hivatalos erősorrendje alapján, hozzájuk sorsolták a 4 gyengébbnek ítélt együttest.

Hogy igazán nagy dráma nem lesz a sorsolásnál, az már az olaszok utolsó csoportmeccsén eldőlt. Ha nem verték volna meg Albániát, akkor nem kerültek volna a kiemelt csapatok közé, és akár egy horvát-olasz pótselejtező is összejöhetett volna. Így is belehúztak végül, a lehető legnehezebb ellenfelet kapták.

Olaszország, Horvátország, Svájcés Dánia tehát az első kalapba került, míg Észak-Írország, Írország, Svédország és Görögország a másodikba. A sorsoláson az is eldőlt, hogy melyik csapat játszik először hazai pályán.

A magyar csoportból a svájciak 9 győzelemmel és egy vereséggel jutottak el idáig, az északírek háromszor is kikaptak. 

A párosítások ennek megfelelően:

A pótselejtezőket alig 6 nap alatt lezavarják. Az első mérkőzéseket november 9. és 11. között rendezik, a visszavágókat pedig 12. és 14. között.

Rovatok