Index Vakbarát Hírportál

Kívül-belül kész a Haladás 15,6 milliárdos komplexuma

2017. október 18., szerda 20:20



Bemutatták szerdán a szombathelyi Haladás 15,6 milliárd forintos költséggel felépült új sportkomplexumát. A hivatalos megnyitót november 8-án tartják, de a sajtó már most bejárhatta az impozáns, a XXI. század igényeinek megfelelő létesítményt.

A központi rész a 9000 férőhelyes, UEFA IV-es besorolású, teljesen fedett lelátós futballstadion. A komplexumhoz tartozik még - többek között - birkózó-, ökölvívó- és súlyemelő-edzőterem, két kézilabdacsarnok, valamint jól felszerelt konditerem.

A hazai futballcsapat öltözőjében már sorakoznak a Haladás-játékosok mezei és felszerelései.

Az aréna része ezen kívül a VIP-részleg és az üzleti tárgyalásokhoz is használható, bérelhető 12 skybox is. A sportkomplexum minden része megközelíthető kerekes székesek számára is, az épületegyüttesbe több liftet is beépítettek.

Illés Béla 64-szeres válogatott futballista, a Swietelsky Haladás kisebbségi tulajdonosa elmondta: a körülmények kiválóak, de a legnagyobb élmény olyan stadionban játszani, amit megtöltenek a szurkolók.

Egyelőre, mint mondta, nagy az érdeklődés a komplexum iránt, ezért magasabb nézőszámra számítanak, de ahhoz, hogy a drukkerek rendszeresen kijárjanak a mérkőzésekre, a csapatnak jól kell játszania. (MTI/Index)

Rovatok