Index Vakbarát Hírportál

Lukakuék alig győzték vigasztalni az ellenfél 18 éves kapusát

2017. október 19., csütörtök 09:03

A Manchester United komikus góllal verte meg a Benficát szerda este a Bajnokok Ligájában: egy szabadrúgás után a portugálok tizennyolc éves kapusa behátrált a kapuba a labdával.

A belga Mile Svilar a BL történetének legfiatalabb kapusa lett azzal, hogy a kezdőbe nevezték tizennyolc évesen és ötvenkét naposan, és minden jól is ment a 64. percig, amikor Marcus Rashford végzett el egy szabadrúgást.

A támadó a kapu felé ívelt, ami meglepte Svilart, de valahogy sikerült lehalásznia a labdát még a gólvonal előtt. A gond az volt, hogy a lendület vitte hátra, és hiába próbálta a vonalon túl tartani, nem sikerült. 

Svilar ugyan jelezte az alapvonali bírónak, hogy sikerült kívül tartania a labdát, a játékvezető a gólvonal-technológia segítségével megadta a gólt.

Ez döntötte el végül a mérkőzést, ami láthatóan megviselte szegény Svilart a lefújás után. A Manchester United-játékosok  jó fejek voltak, sorra mentek oda vigasztalni: a kapus De Gea vállon veregette, de Romelu Lukaku igyekezett leginkább lelket önteni belé, a végén meg is ölelte. 

José Mourinho a mérkőzés után elmondta, a mérkőzés előtt külön kérte a játékosaitól, hogy távoli lövésekkel teszteljék a fiatal kapust. 

A vereséggel a Benfica továbbra is nulla pontos a csoportban, a Manchester United viszont kilenccel vezeti. 

Rovatok