Index Vakbarát Hírportál

A magyar futballisták nem hiszik el, hogy nyerhetnek

2017. október 20., péntek 09:19

A Bajnokok Ligájában szereplő Maribor sportigazgatójával, a korábbi Valencia- és Benfica-játékos Zlatko Zahoviccsal készített interjút a Nemzeti Sport, és a korábbi nyolcvanszoros válogatott játékos lehangoló véleménnyel volt a magyar futballistákról.

Zahovicnak azt a kérdést tették fel, hogy amióta a Maribor sportigazgatója (2008), látott-e olyan magyar játékost, akit szeretett volna szerződtetni. 

Őszinte leszek: nem. Amennyire meg tudom ítélni, a magyar futballisták tehetségesek, az egyéni képességeik rendben vannak, de mentálisan nincsenek megfelelően felkészítve. Valamiért nem hiszik el, hogy nyerhetnek. Márpedig mi nem veszünk olyan labdarúgót, aki nem hisz benne, hogy ha hét nap alatt három meccset kell játszania, mindhármat megnyerheti.

A sportigazgató hozzáteszi, hogy amúgy nagyon kedveli Magyarországot, Lipcsei Péterrel a portós évek miatt mai napig jóban van, de sportigazgatóként nem az érzelmei vezérlik. 

Zahovic futballistaként megfordult a Portónál, az Olympiakosznál, a Valenciánál és a Benficánál is, a szlovén válogatottal Európa-bajnokságon és világbajnokságon is szerepelt. 

Rovatok