Index Vakbarát Hírportál

Rooney, mint 15 éve

2017. október 22., vasárnap 15:01

Everton-Arsenal, a Premier League kínlódó csapatainak derbije nyitotta a vasárnapot Angliában. Az Arsenal a 8., az Everton a 16. helyen állt a meccs kezdésekor, utóbbit csak gólkülönbsége választotta el a kiesőhelytől. Nyolc meccsen 8 pont, hát az nem sok, inog is a kispad Ronald Koeman alatt. Wenger helye biztos, de a 13 pont szintén nyolc meccsen szintén szerény.

Az első 10 perc az Arsenalé volt, de a 12.-ben jött Wayne Rooney, és megmutatta újra, még mindig világklasszis. Egy kérdéses labdaszerzés után pattant hozzá a labda, a kaputól úgy 20 méterre megnézte a jobb felsőt, és odarúgta a labdát. 1-0.

Rooney majdnem napra pontosan 15 éve lőtte első PL-gólját az Everton mezében, pont az Arsenalnak, és ez a mostani még hasonlít is a klasszikus gólhoz:

Monreal a 40. percben nagyon szépen, egyből vágott be egy kipattanót, 1-1-re egyenlített, ennyi volt a szünetben az állás.

Az Arsenal az 53. percben már fordított, Alexis Sanchez tette Özil fejére a labdát, a német első gólját szerezte a szezonban.

A 69. percben Gueyét második sárgával - jogosan - leküldték, és az Arsenal a szuszt is kiverte Koeman csapatából. Jött Lacazette és Ramsey, majd a szépítés Niasse-tól egy óriási Cech-hibából, már 1-4-nél.

Alexis Sanchez még erre is tudott válaszolni, a meccs góljával állította be az 5-2-es végeredményt már a 90. perc után.

Az Arsenal feljött ötödiknek, az Everton 18., kieső.

Rovatok